JEDILNIK: 16. 4. – 20. 4. 2018
PONEDELJEK, 16. 4.
ZAJTRK | kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7) |
KOSILO | I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali brokoli kremna juha, tortilja z piščančjim mesom (1), nachos sir (7), solatni bar (7)
II. brokoli kremna juha, tortilja z zelenjavo (1), nachos sir (7), solatni bar (7) |
VEČERJA |
I. marelični cmoki z drobtinami (1,3,5,8), kompot
II. marelični cmoki z drobtinami (1,3,5,8), kompot |
TOREK, 17. 4.
ZAJTRK | kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7) |
KOSILO | I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali česnova juha (1,7), pečena riba (1), zelenjavni riž, solatni bife (7)
II. česnova juha (1,7), narastek iz ajdove kaše, skute in zelenjave (1,3,7), solatni bife (7) |
VEČERJA | I. čevapčiči v lepinji (1), ajvar, gorčica (10), ketchap, napitek II. vegetarijanski čevapčiči na žaru (1,5,6,8,9), lepinja (1), ajvar, gorčica (10), ketchap , napitek |
SREDA, 18. 4.
ZAJTRK | kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7) |
KOSILO | I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali zelenjavna kremna juha, ocvrt puranji zrezek (1,3), pire krompir z gorčico (7,10), solatni bife (7)
II. zelenjavna kremna juha, ocvrti zelenjavni polpeti (1,3,6,8), pire krompir z gorčico (7,10), solatni bife (7) |
VEČERJA | I. pečena klobasa na žaru, francoska solata (3,7)
II. pečena vegetarijanska klobasa na žaru (7), francoska solata (3,7) |
ČETRTEK, 19. 4.
ZAJTRK | kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7) |
KOSILO | I. goveja juha z zakuho (1,3,6) ali cvetačna kremna juha, goveji zrezek v čebulni omaki (1),njoki (1), solatni bife (7) II. cvetačna kremna juha, sojini zrezki v čebulni omaki (1,3,5,6,7,8,9), njoki (1), solatni bife (7) |
VEČERJA | I. mesni ravioli z gobovo omako (1,3), solata rdeča pesa II. tortelini 4 siri z gobovo omako (1,3,7), solata rdeča pesa |
PETEK, 20. 4.
ZAJTRK | kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7) |
KOSILO | I. juha, piščanec po kitajsko, dušen riž, zelena solata
II. juha, vegetarijansko meso po kitajsko, dušen riž, zelena solata |
HLADNO KOSILO | sendvič s polnozrnato baggeto-salama, sir, kisla kumara (1,7), voda, jabolko, napolitanke (1,7) |
LEGENDA ALERGENOV:
Skladno z Uredbo EU (Št. 1169/2011) se morajo v obratih javne prehrane označevati vse snovi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivosti (tako imenovani alergeni). Vsi alergeni, zajeti v tej uredbi, so navedeni v tabeli. Alergeni so označeni na jedilniku s številko v oklepaju.
1 gluten, 2 raki, 3 jajca, 4 ribe, 5 arašidi, 6 soja, 7 mleko, 8 oreščki, 9 listna zelena, 10 gorčično seme, 11 sezamovo seme, 12 žveplov dioksid, 13 volčji bob, 14 mehkužci