Jedilnik

JEDILNIK: 16. 4. – 20. 4. 2018

PONEDELJEK, 16. 4. 

ZAJTRK kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali brokoli kremna juha, tortilja z piščančjim mesom (1), nachos sir (7), solatni bar (7)

II. brokoli kremna juha, tortilja z zelenjavo (1), nachos sir (7), solatni bar (7)

VEČERJA
I. marelični cmoki z drobtinami (1,3,5,8), kompot

II. marelični cmoki z drobtinami (1,3,5,8), kompot

TOREK, 17. 4. 

ZAJTRK kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali česnova juha (1,7), pečena riba (1), zelenjavni riž, solatni bife (7)

II. česnova juha (1,7), narastek iz ajdove kaše, skute in zelenjave (1,3,7), solatni bife (7)

VEČERJA I. čevapčiči v lepinji (1), ajvar, gorčica (10), ketchap, napitek
II. vegetarijanski čevapčiči na žaru (1,5,6,8,9), lepinja (1), ajvar, gorčica (10), ketchap , napitek

SREDA, 18. 4.

ZAJTRK kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO  I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali zelenjavna kremna juha, ocvrt puranji zrezek (1,3), pire krompir z gorčico (7,10), solatni bife (7)

II. zelenjavna kremna juha, ocvrti zelenjavni polpeti (1,3,6,8), pire krompir z gorčico (7,10), solatni bife (7)                                                             

VEČERJA I. pečena klobasa na žaru, francoska solata (3,7)

II. pečena vegetarijanska klobasa na žaru (7), francoska solata (3,7)

ČETRTEK, 19. 4. 

ZAJTRK kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO I. goveja juha z zakuho (1,3,6) ali cvetačna kremna juha, goveji zrezek v čebulni omaki (1),njoki (1), solatni bife (7)                                                                                                                                       
II. cvetačna kremna juha, sojini zrezki v čebulni omaki (1,3,5,6,7,8,9), njoki (1), solatni bife (7)
VEČERJA I. mesni ravioli z gobovo omako (1,3), solata rdeča pesa
II. tortelini 4 siri z gobovo omako (1,3,7), solata rdeča pesa

PETEK, 20. 4. 

ZAJTRK kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO I. juha, piščanec po kitajsko, dušen riž, zelena solata

II. juha, vegetarijansko meso po kitajsko, dušen riž, zelena solata

HLADNO KOSILO    sendvič s polnozrnato baggeto-salama, sir, kisla kumara (1,7), voda, jabolko, napolitanke (1,7)


LEGENDA ALERGENOV:
Skladno z  Uredbo EU (Št. 1169/2011) se morajo v obratih javne prehrane označevati vse snovi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivosti (tako imenovani alergeni). Vsi alergeni, zajeti v tej uredbi, so navedeni v tabeli. Alergeni so označeni na jedilniku s številko v oklepaju.

1 gluten, 2 raki, 3 jajca, 4 ribe, 5 arašidi, 6 soja, 7 mleko, 8 oreščki, 9 listna zelena, 10 gorčično seme, 11 sezamovo seme, 12 žveplov dioksid, 13 volčji bob, 14 mehkužci