Jedilnik

JEDILNIK: 19. 2. – 23. 2. 2018

PONEDELJEK, 19. 2.

ZAJTRK kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali čebulna juha, piščanec v smetanovi omaki (1,7), dušen riž, solatni bar (7)

II. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali čebulna juha, goveji strogano (1), njoki (1), solatni bar (7)

III. čebulna juha(1), vegetarijansko meso v smetanovi omaki (1,6,7), dušen riž ali njoki (1), solatni bar (7)

VEČERJA
I. hrenovka v štručki (1), razni nadevi (10), sadni desert (7)

 II. vege hrenovka v štručki (1,6), razni nadevi (10), sadni desert (7)

TOREK, 20. 2. 

ZAJTRK kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali cvetačna kremna juha, svinjska pečenka (1,3,7), pražen krompir, solatni bar (7)
II. cvetačna kremna juha, vegetarijanski kanelon (1,3,7), pražen krompir, solatni bar (7) (1,3,7)
VEČERJA I. zelenjavna juha z mesom (1), pecivo (1,3,7) ali koruzni žganci (1), mleko (7), pecivo (1,3,7)
II. zelenjavna juha s sojinim mesom (1,6), pecivo (1,3,7) ali koruzni žganci (1), mleko (7), pecivo (1,3,7)

SREDA, 21. 2.

ZAJTRK kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO  I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali česnova kremna juha, pečenica, kislo zelje (1), zabeljen fižol, pecivo (1,3,7)

II. česnova kremna  juha, vege klobasa (1,3,6), kislo zelje (1), zabeljen fižol, pecivo (1,3,7)

VEČERJA I. palačinke z čokoladnim namazom ali mešano marmelado (1,3,7), kompot
II. palačinke z čokoladnim namazom ali mešano marmelado (1,3,7), kompot

ČETRTEK, 22. 2. 

ZAJTRK kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali brokoli juha (1), bograč (1), pecivo (1,3,7)
II. brokoli juha(1), krompirjev golaž z vege mesom (1,5,6,8,9), pecivo (1,3,7)
VEČERJA I. pica s šunko in sirom, napitek

II. pica s sirom, napitek

PETEK, 23. 2.

ZAJTRK kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO I. juha, puranji zrezek v omaki, zelenjavni pire (korenček, grah), solatni bar (7)                            

II. juha, vegetarijanski zrezek v omaki (1,3,5,6,8,9), zelenjavni pire (korenček, grah), solatni bar(7)

HLADNO KOSILO    sendvič z mortadelo (1), tekoči jogurt (7), napolitanke 50g (1,3,5,6,7,8,9), sadje


LEGENDA ALERGENOV:
Skladno z  Uredbo EU (Št. 1169/2011) se morajo v obratih javne prehrane označevati vse snovi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivosti (tako imenovani alergeni). Vsi alergeni, zajeti v tej uredbi, so navedeni v tabeli. Alergeni so označeni na jedilniku s številko v oklepaju.

1 gluten, 2 raki, 3 jajca, 4 ribe, 5 arašidi, 6 soja, 7 mleko, 8 oreščki, 9 listna zelena, 10 gorčično seme, 11 sezamovo seme, 12 žveplov dioksid, 13 volčji bob, 14 mehkužci