Jedilnik

JEDILNIK: 15. 4. – 19. 4. 2019

PONEDELJEK, 15. 4. 

ZAJTRK
kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO

I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali brokoli kremna juha, tortilja s piščančjim mesom (1), nachos sir (7), solatni bar (7)

II. brokoli kremna juha, tortilja z zelenjavo (1), nachos sir (7), solatni bar (7)

VEČERJA

I. mlečni zdrob s čokolado (7), sadje

TOREK, 16. 4.

ZAJTRK kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali česnova juha (1,7), pečena riba (1), zelenjavni riž, solatni bife (7)

II. česnova juha (1,7), narastek iz ajdove kaše, skute in zelenjave (1,3,7), solatni bife (7)

VEČERJA I. čevapčiči v lepinji (1), ajvar, gorčica (10), ketchap, napitek
II. vegetarijanski čevapčiči na žaru (1,5,6,8,9), lepinja (1), ajvar, gorčica (10), ketchap, napitek

SREDA, 17. 4.

ZAJTRK
kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO

I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali zelenjavna kremna juha, ocvrt zrezek s šunko in sirom (1,3), pire krompir z gorčico (7,10), solatni bife (7)

II. zelenjavna kremna juha, ocvrti vegetarijanski kaneloni (1,3,6,8), pire krompir z gorčico (7,10), solatni bife (7)

VEČERJA I. topli sendvič s šunko in sirom (1,7), sveža zelenjava, ketchap
II. topli sendvič s sirom (7), sveža zelenjava, ketchap

ČETRTEK, 18. 4.

ZAJTRK
kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO

I. VELIKONOČNO KOSILO

VEČERJA

I. Velikonočna večerja

PETEK, 19. 4. 

ZAJTRK
kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO

I. juha, testenine s sirovo omako (1,3,7), zelena solata, sadje

VEČERJA

Kuruzna bombetka s semeni /2 kom/, napitek, sadje


LEGENDA ALERGENOV:
Skladno z  Uredbo EU (Št. 1169/2011) se morajo v obratih javne prehrane označevati vse snovi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivosti (tako imenovani alergeni). Vsi alergeni, zajeti v tej uredbi, so navedeni v tabeli. Alergeni so označeni na jedilniku s številko v oklepaju.

1 gluten, 2 raki, 3 jajca, 4 ribe, 5 arašidi, 6 soja, 7 mleko, 8 oreščki, 9 listna zelena, 10 gorčično seme, 11 sezamovo seme, 12 žveplov dioksid, 13 volčji bob, 14 mehkužci