Jedilnik

JEDILNIK: 11. 2. – 15. 2. 2019

PONEDELJEK, 11. 2.

ZAJTRK
kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO

I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali česnova juha, boranja z mesom (1), tlačen krompir (7) solatni bife (7)

II. česnova juha, boranja s tofujem (1,6,9), tlačen krompir (7), solatni bife (7)      

VEČERJA

I. 5 kom. čevapčiči, lepinja (1), čebula, kajmak (7)

II. vegetarijanski čevapčiči (1,5,6,7,8,9), lepinja (1), čebula, kajmak (1)

TOREK, 12. 2.

ZAJTRK kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali gobova kremna juha, pečen piščanec, mlinci (1,3) solatni bife

II. gobova kremna juha, vege zrezek (1,3,6,7), mlinci  (1,3), kuhana zelenjava, solatni bife (7)

VEČERJA I. mlečni zdrob s čokolado (7) ali razni namazi, topli napitki (7), sadje

SREDA, 13. 2. 

ZAJTRK
kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO

I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali zelenjavna kremna juha, ocvrti sir (7), pommes frites, solatni bar (7)

II. zelenjavna kremna juha, ocvrti sir (7), pommes frites, solatni bat (7)

VEČERJA I. mlada solata s piščančjim mesom, paradižnikom, ribanim korenčkom in kruhove kocke, solatni preliv (7), sadni desert (7)
II. mlada solata s tofujem, paradižnikom, ribanim korenčkom, jajci in kruhovimi kockami, sadni jogurt (7)

ČETRTEK, 14. 2.

ZAJTRK
kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO
I. goveja juha z zakuho (1,3,9) ali brokoli kremna juha,  sekljana pečenka, grahova omaka (1), dušen riž, solatni bife (7)
II. brokoli kremna juha, vege zrezek (1,6), grahova omaka (1), dušen riž, solatni bife (7)
VEČERJA

I. telečja obara (1), sadje

II. zelenjavna juha, sadje

PETEK, 15. 2.

ZAJTRK
kremni namaz (5,6,7,8) marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni in sadni jogurt (7), čaj, kruh rezan (1,6,7,11), kosmiči-musliji-različno (1,6,7,8), jabolko, salama (6), sir (7)
KOSILO

INFORMATIVNI DAN

VEČERJA

ZA VSE DIJAKINJE IN DIJAKE SUHO KOSILO, KI GA DOBIJO PRI ZAJTRKU!


LEGENDA ALERGENOV:
Skladno z  Uredbo EU (Št. 1169/2011) se morajo v obratih javne prehrane označevati vse snovi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivosti (tako imenovani alergeni). Vsi alergeni, zajeti v tej uredbi, so navedeni v tabeli. Alergeni so označeni na jedilniku s številko v oklepaju.

1 gluten, 2 raki, 3 jajca, 4 ribe, 5 arašidi, 6 soja, 7 mleko, 8 oreščki, 9 listna zelena, 10 gorčično seme, 11 sezamovo seme, 12 žveplov dioksid, 13 volčji bob, 14 mehkužci