Obisk opere Manon Lescaut

Obisk opere Manon Lescaut

Petkov večer smo preživeli v operni zgodbi Manon Lescaut. Opera nas je očarala in navdihnila. Dijak Jovan je zapisal svoje vtise, ki jih lahko podelimo tudi kot »naše«.

»Obisk opere Manon Lescaut

Kot dijak, ki ljubi glasbo in umetnost, sem bil zelo navdušen, ko smo dobili priložnost, da si ogledamo opero Manon Lescaut. Skupaj s skupino prijateljev in vzgojiteljico smo se odpravili v gledališče in bili pahnjeni v svet umetnosti.

Od trenutka, ko smo vstopili v gledališče, so nas različni elementi kulturnega doživetja popolnoma prevzeli. Okrašenost in veličastnost gledališča, obleke iz 18. stoletja, izjemno izvajanje in glasba, so nas vse popolnoma prevzeli.

Posebno sem bil navdušen nad dramatično interpretacijo in strastno izvedbo. Vstopili smo v zgodbo o Manon Lescaut in njenem boju med ljubeznijo in bogastvom. Skozi zgodbo smo se lahko poglobili v njeno čustveno potovanje in se poistovetili s tem, ko smo spremljali njeno ljubezen in izdajo.

Vsi smo si bili enotni, da se je bilo čudovito vrniti v čas, ko so bili klasični koncerti in opere navada italijanskih očetov, in se očarati z umetnostjo, ki je tako dramatična kot čustvena.

Zato bi svetoval vsakomur, da si vzame čas za izkušnjo klasične opere in se prepusti glasbi in zgodbi. To je kulturna izkušnja, ki bogati dušo in bo trajala dolgo časa.«DOSTOPNOST