Pišem za pravice 2020

Pišem za pravice 2020

Drage dijakinje in dijaki,

skoraj vse vaše domove je že obiskal Miklavž. Upam, da je bil prijazen in dober in da je »koronske parklje« pustil pred vrati.

Ker je december čas, ko lahko storimo kakšno dobro delo več in pomagamo komur le lahko od naših bližnjih, prijateljev, sosedov, nepoznanih, … (seveda le s priporočili NIJZ), vam pošiljam tudi prošnjo, da podpišete peticijo (Pišem za pravice 2020) in s tem pomagate nam sicer nepoznanim, drugih nacionalnosti, drugih veroizpovedi – ljudem, ki so jim kršene osnovne človekove pravice! (10.december je Mednarodni dan človekovih pravic).

PODPIŠI PETICIJE:

https://www.amnesty.si/pisem-za-pravice-2020-vse-peticije

RUMENO je označeno, kje lahko podpišete vse peticije NAENKRAT. Podpis vam bo vzel 1 minuto časa in pred tem branje za koga pišete največ 5 minut.

Ker smo bili vsako leto udeleženci v pisanju apelov, peticij, sem nas (naš DD) prijavila tudi letos na Amnesty International, kjer tudi prosijo za kakšno fotografijo z vašega pisanja.

Torej, če ste pripravljeni narediti kakšno fotografijo – lahko se vidi vaš obraz ali pa tudi ne, važno je, da se vidi pisanje peticije, ali če kaj napišete ali narišete na to temo in to fotografirate, bom tega zelo vesela.

Zelo zaželene vaše fotografije pošljite meni in jaz jih bom skupaj poslala na Amnesty International, ki jih bo na svojem spletu tudi objavil (kot vsako leto do sedaj). Objavljene bodo tudi na naši spletni strani.

TOREJ – NI NAM VSEENO (zato pišemo).

Lep pozdrav, vse dobro vam in vašim bližnjim.

Vanda Verdnik Bosnic

 DOSTOPNOST