Tradicionalni slovenski zajtrk 2016/17

Tradicionalni slovenski zajtrk 2016/17

Tudi dijaški dom Drava se je ponovno pridružil projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, zato so dijaki in zaposleni v petek, 18. 11. 2016, uživali ob dobrotah iz lokalnega okolja.

Drobec pri projektu tradicionalnega slovenskega zajtrka je prispeval tudi naš vzgojitelj Hervik Grobelnik, ki je kot čebelar gostoval pri zajtrku v vrtcu Pristan; malčkom dveh skupin je pokazal čebelarsko opremo in na kratko opisal delo v čebelnjaku. Otroke je v imenu vlade RS pozdravila tudi Maja Tomanič, direktorica Slovenskega podjetniškega sklada pri Ministrstvu za kmetijstvo.

V duhu tradicije naših babic je bil tudi letos zajtrk sestavljen iz mleka, masla, domačega kruha, medu in jabolk.

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk se izvaja z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbodomačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. Z projektom se javnosti predstavlja pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbuja k  pravilni in zdravi prehrani ter se ozavešča o pomenu živilsko-predelovalne industrije. Projekt namenja posebno pozornost pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.DOSTOPNOST